God jul og godt nytår og nytårsforsætter.

GodjuloggodtnytårEr det virkelig allerede den 4. januar? OMG jeg er end ikke kommet mig over julen endnu, og da slet ikke over nytår. Det bliver en dødhård første arbejdsdag i morgen!

Nåh, men bedre sent end aldrig: glædelig jul og godt nytår. Jeg håber I alle er kommet godt ind i 2015 med alle lemmer i behold. Jeg selv var tæt på at få granatchok og muligvis dø, da en splejset dreng smed et kanonslag efter mig nytårsaften. Jeg stod og gloede op på himlen efter flotte raketter (sikkert krysantemumbomber), så jeg opdagede ingenting – men heldigvis var der en årvågen mand, der kom og reddede mig (min egen hr. mand var for længst rendt i sikkerhed…). Så hurra, jeg er i live. Jeg er hverken døv eller blind, og alle arme og ben er intakte. Så i teorien er alt i den skønneste orden, hvis det altså ikke lige var fordi min krop lige nu består af 100% konfekt. Lidt som en marcipangris. Det er faktisk helt ok, at være marcipangris – det er først når man indser, at man egentlig gerne vil kunne bruge sin krop til andet end at spise, at det bliver hårdt. Jeg vil for eksempel gerne kunne arbejde, cykle lidt, gå op og ned ad trapper uden de store problemer. Faktisk vil jeg bare gerne kunne gå en længere distance end fra sofaen og ud til køleskabet, uden jeg synes det bliver for hårdt og uoverskueligt. Så fra og med i morgen starter det! Oh yes, en mandag. Det kommer helt sikkert til at fungere! Og jeg ved godt, at jeg er 4 dage for sent ude, men I skal fandme ikke snydes for alle mine nytårsforsætter – for jeg har mange, og vil vældig gerne dele 🙂

1) Bruge al min makeup. Men måske vigtigst: lære at bruge det!
Jeg er lige faldet over et usandsynlig billigt makeup-mærke, der faktisk får vældig gode anmeldelser: Makeup Revolution. Jeg havde dog besluttet, at jeg ikke måtte købe nyt makeup (eller noget som helst andet faktisk) i december, for jeg vidste jo ikke hvad jeg ville få i julegaver. Og selvom jeg altid laver en udførlig ønskeliste til ære for min mor, så kan det jo faktisk godt være, at folk tager røven på mig (hvilket de meget gerne må – synes det er skide sjovt, når folk køber noget jeg slet ikke selv har tænkt på). Og så vil jeg altså ikke stå og sige: “Nøøøøj, sikke en fin makeup-palette du har købt til mig. Ægerligt, at jeg købte en identisk til mig selv for 2 dage siden.” Nu er vi jo så i januar, og jeg endte med ikke at få noget som helst makup-relateret i julegave. Hvilket var heldigt. For inden jeg trykkede “Godkend køb”, skulle jeg lige tjekke om det nu også var de rigtige farver, jeg var i gang med at bestille. Først dér indså jeg, hvor usandsynlig meget makeup jeg ejer. Det er virkelig tåbeligt. Især fordi jeg faktisk ikke kan finde ud af at bruge det. Altså, mascara kan jeg finde ud af. Og mineralfoundation. Men bronzer/rouge/øjenskygge er jeg total idiot til. Jeg ved ikke hvorfor jeg ejer så mange øjenskygger, når jeg nu ikke kan finde ud af at bruge dem… Så det skal jeg altså lære! På et tidspunkt afholdte Pudderdåserne makeup-kurser. Men den gang havde jeg ikke mulighed for at deltage, og der er ikke dukket nogle andre kurser op sidenhen. Kom gerne med anbefalinger af andre makeupkurser eller YouTube-guruer. Jeg tror jeg kan bruge det hele! Jeg prøvede at lægge Rikkes nytårsmakeup nytårsaften. Men det endte i en katastrofe og noget der aller mest lignede et sæbeøje. Selvom det er en virkelig fin guide… Jeg behøver virkelig hjælp!

2. Læse flere bøger.
Jeg elsker at læse og jeg er en hurtiglæser. Så hvorfor jeg dog ikke kan tage mig sammen, til at læse flere bøger, er mig en gåde. Men hurtig bliver mine aftener brugt på netsurfing og film. Men nu er min forkromede plan, at jeg altid skal være i gang med en bog. For når jeg først kommer i gang, har jeg svært ved at slippe den. Og det savner jeg virkelig. Jeg skal faktisk bare tage mig sammen, og beslutte hvilken bog jeg skal læse.

3. Lave ny mad.
Egentlig kunne forsættet ligeså godt hedde: “Lave mad”, for herhjemme er det hr. mand, der står for madlavningen i 99% af tilfældende. Men det skal ikke kun være min mand, der er en god husmor, og derfor vil jeg altså også til at lave lidt mad. Men jeg starter rimelig meget på bar grund. Altså, jeg kan selvfølgelig finde ud af at koge et æg. Endda blødkogt. Men det er begrænset hvor ofte jeg synes det er sjovt, at spise blødkogte æg både til morgen- og aftensmad. Men heldigvis har jeg i mit 28 år lange liv hamstret et utal af kogebøger sammen, og det er dem jeg nu skal til at bruge!

4. Spise på fancy pancy restaurant ca. hver 2. måned.
Hr. mand og jeg spiser egentlig ofte ude. Men i stedet for at bruge pengene på nogle ok burgere, steaks osv., som man i teorien sagtens kan lave herhjemme (min mand laver ærlig talt en bedre bearnaise end jeg nogensinde har spist andre steder. Han er ret sej), sparer vi sammen, og tager ud og spiser fint og vildt ca. hver anden måned. Så hvis vi gerne vil have en lækker steak bearnaise, laver vi den selv, men hvis vi gerne vil have glaseret kalvebrissel med sort peber, ristet løgpure, sprøde løg og ribs, så tager vi ud og spiser!

5. Blive mega stærk og en rigtig god løber.
Oh yes, hvis jeg også lige tilføjede: “drik mere vand” vil halvdelen af Danmarks befolkning vel nikke genkendende til dette forsæt. Min konfektkrop glæder sig ikke.

 

I morgen er det første arbejdsdag og starten på alle mine nytårsforsætter. Det skal fejres med en othellolagkage (måske er det nærmere at trøstespise. Det kommer an på hvordan man ser på det…).

Hav en rigtig god søndag 😀

5 meninger om “God jul og godt nytår og nytårsforsætter.”

    1. Ja! Det er jo altid de fancy steder man husker, hvor maden var lidt ud over det sædvanlige. Jeg glemmer sgu da hurtigt A Hereford igen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *