Amsterdam – den bedste by æver!

Jeg er lige kommet hjem fra Amsterdam. Og helt ærlig, det er jo den bedste by æver! Jeg troede egentlig, at Barcelona for evigt ville være min yndligsby – den er så smuk med alle de gamle, gotiske bygninger, godt vejr nærmest hele tiden og lækker, lækker mad. Men Amsterdam er altså kommet ind fra siden og har overhalet. Der er godt nok ikke en en vild og voldsom god madkultur som i det spanske, selvom jeg da må indrømme, at jeg absolut godt kan indtage en hel del gouda. Og vejret er også lidt halvsløjt engang imellem. Men helt ærlig, det tæller ingenting i det store billede. For hvad Amsterdam mangler i madkultur og vejrforhold, har de så i riiiigelige mængder i stemning og arkitektur. Jamen, det er sgu som at gå rundt i Nyhavn nonstop. Og Nyhavn har altid været et favoritsted for mig, med de der små, skæve og hyggelige huse. I Amsterdam er der altså fyldt helt op med de her sjove huse. Jeg kan tælle på en hånd, hvor mange kedelige bygninger jeg har set. Det er helt vildt fantastisk. Nogen gange ser jeg et hus, og tænker at det må være blevet stjålet fra ‘Alice i Eventyrland’ fordi det er så skævt og helt uvirkeligt nuttet. Det er altså et kompliment!
DSC_0236-1
DSC_0240-1
Men mest af alt så vinder Amsterdam på stemningen. Her er bare så frit! Alle er i godt humør (måske ikke så underligt, når der ligger coffeeshops og sexbutikker på hvert gadehjørne…) og alle virker så åbne for alle andre mennesker og kulturer. Jamen, det bliver jeg helt glad af!
DSC_0256-1
DSC_0231-1
DSC_0235-1
Og så er der altså også lige det der med, at hollændere har den højeste gennemsnitshøjde i hele verden. Det er måske ret ligegyldigt for alle andre, men for mig, der er de der 188 cm høj, og aaaaltid har været den højeste kvinde i en radius af 100 km, så er det faktisk vældig morsomt, at se så mange andre damer på samme højde som mig selv. Jamen, det virker helt skørt, men det har altså været vældig morsomt for mig.Så altså, en voldsomt hyggelig by fyldt med glade, høje mennesker! Jeg har en klar plan om at komme tilbage. Mange gange.

Næste gang vi tager til Amsterdam er der dog to ting jeg vil gøre anderledes:
1) Jeg vil ikke tage svigermor med i Red Light District. Det er akavet på flere niveauer. Især hvis man har en svigermor der lidt for frisk og begejstret siger til hr. mand: “Kan du ikke lige tage et billede af mig og Carina imens vi står her på flisen *fnis fnis*” Nej svigermor, bare nej.
2) Jeg vil ikke stå i kø i to timer for at komme på kunstmuseum. Ja, TO TIMER! For at kigge på et par malerier af ham der Van Gogh. Heldigvis havde de vældig lækre kager i museumscaféen.
DSC_0280-1
^ Sådan ser man ud efter at have stået i kø i to timer i regnvejr, for at komme på kunstmuseum, og opdage, at man da egentlig synes at ham maleren er ret så opreklameret. Herefter gik jeg ned og investerede 5 euro i en audioguide, der troligt fulgte mig igennem hele museet. Selvom jeg måske også synes at det var lidt tåbeligt, og havde meget svært ved at tage den venlige damestemme i høretelefonerne helt seriøst, når hun gang på gang ville have mig til at føle en masse ting (alt fra dyb fortvivlelse til ren lykke) på grund af nogle penselstrøg. Ikke nødvendigvis af motiverne, der ellers i den grad kunne få mig til at udtrykke fortvivlelse, men ene og alene af hvordan penselstrøgene så ud… Jeg kan ikke sådan noget. Virkelig ikke.

Men det var så alt for nu. Jeg vender stærkt tilbage med et “se alle mine souvenirs”-indlæg på et tidspunkt. Jeg håber I har haft en fab weekend!

2 meninger om “Amsterdam – den bedste by æver!”

  1. Sikke et herligt indlæg!
    Jeg skal ud og rejse med min mor og søster på et tidspunkt, og jeg knuselsker London, men overvejer lidt om vi skulle prøve at tage til Amsterdam istedet… Det har dit indlæg fået mig lokket lidt mere på! 😀

    1. Årh, hvis jeg får sendt jer til Amsterdam i stedet for London, så er min lykke nået! 😀 London er bestemt også en spændende by – men hvis jeg stod og skulle vælge mellem de to byer, så ville jeg helt ærligt vælge Amsterdam. Faktisk tror jeg kun London ville vinde i julemånederne 😀 Så jeg hepper på Amsterdam! Hep hey!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *