Chips og dip i LCHF-form.

Jeg er så en af de typer, der spiser LCHF. Det har jeg gjort i nogle år, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor hele Danmarks befolkning ikke spiser sådan. Det er jo lige pludselig tilladt, at spise sovs! Og masser af kød! Og fløøøøde! Jeg er blevet ca. 70% lykkeligere efter jeg skiftede brødet ud med fløde. Men det her skal overhovedet ikke være en salgstale. I må alle sammen fuldstændig selv om hvad I spiser, trods alt.

Min guilty pleasure har altid været chips og dip. Det har nok egentlig været grunden til, at jeg blev en fedling, i sin tid. Men der er altså et ret godt alternativ: grønkålschips. Og hvis man følger lidt med i blogland, så har man set det en million gange. Og forståeligt nok, for det smager sgu skide godt. Hvis man altså laver dip til – det er bestemt et must!

Det er jo så simpelt at lave, at allerede dér bliver man lidt glad. Chips skal ikke være svære at lave, for så vil man (øh jeg) hellere købe en pose Kims og åbne den med det samme. Men here goes, en fantastisk opskrift fra Jane Faerbers bog “Mæt og slank med LCHF”: riv eller skær grønkålen i de størrelser du gerne vil have.

IMG_3093.JPG Jeg plejer at være ret glad når jeg finder en kæmpe chips i posen, der ikke er gået i stykker. Men det fungerer ikke rigtig her, da grønkålen er væsentlig mere porøs end kartofler, og jo større grønkålschipsen er, jo svære er det at dyppe den i dip! Så godt tip: lav stykkerne forholdsvis små. Smid baduljen i en pose, overhæld med olivenolie – riiiigeligt! Og drys med salt (og evt. krydderier. Finthakket eller tørret hvidløg kan anbefales). Men umiddelbart mindre end man tror der skal på, de bliver meget hurtigt alt for salte. Ryst posen godt, så det hele bliver godt blandet. Smid det på en bageplade i et tyndt lag og ind i ovnen ved en 150 grader, eller sådan noget. Det tager alt fra 10-20min.

IMG_3102.JPG Vores ovn varmer liiiidt ujævnt. De sorte var klart de dårligste! Men den brændte smag forsvinder lidt, hvis man har nok dip på. Vi synes faktisk at de grønkålsstykker som forblev lidt slatne var de bedste. Men det må man jo lige selv finde ud af.

Imens de står i ovnen rører man sin dip. Her kan anbefales hr. Thors dip:

IMG_3103.JPG Utrolige mængder af den billigste mayo du kan finde (til daglig er jeg en sucker for Hellmanns, men den fungerer ikke her!), smagt til med finthakket hvidløg, citron, sennep og salt og peber. Den smager himmelsk!

Så er der sgu serveret!

IMG_3105.JPG Haps haps haps!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *