En 3 km gåtur.

Grunden til at jeg havde taget hele turen til Jylland denne weekend, var for at løbe et løb, som mine forældre havde arrangeret. Ja sgu! Der var både en halvmarathon (no thank you), 10 km (nej, heller ikke), 6 km (njaaarrrhhh) og en 3 km. I et meget optimistisk øjeblik havde jeg glemt, at jeg hader at løbe, og overbeviste mig selv om, at jeg da vil synes det var skide sjovt og sejt, at løbe de 6 km. Samtidig tænkte jeg også lidt, at jeg på den måde kunne gøre mine forældre lidt stolte. Nu når de begge to er nogle lidt-for-vilde-løbere (eller har været. Min far har slidt sin ene knæskal væk, så løb holder han sig nu fra). Meeeen i mit tilfælde er der sgu langt fra tanke til handling, og jeg er da gået fuldstændig i stå med løbetræning. Så i forgårs stod jeg og kiggede på mit løbetøj, og besluttede at dét pis gad jeg sgu ikke. Det tog ikke lang tid at overtale mig selv, men det var noget med, at jeg jo skal leve livet og ikke gøre noget som andre forventer af mig, men kun noget som JEG vil og bla bla bla. Men det var en meget entusiastisk indre monolog! Så altså, det endte med en 3 km gårtur. Sammen med alle deltagere over 70år og så lige min søster. Hende tog jeg selvfølgelig med i faldet.

Men sikke en gåtur! Det hele foregik ude omkring den landsby jeg kommer fra. Og hvor var det dog fantastisk at se hvordan tingene har ændret sig – og ikke har ændret sig.

Hver gang der sker noget stort i byen, som f.eks. byens helt eget løb, så bliver der flaget igennem:

IMG_3530.JPG Da hr. mand og jeg blev gift for over to år siden, blev vi velsignet i byens kirke. Dengang var der også sat flag op i hele byen! Dét synes jeg var ret så fantastisk.

Til de fleste løb jeg har været til (det har jeg faktisk prøvet), bliver der serveret vand, saftevand og frugt, når de svedende løbere kommer ind over mållinjen. Det gjorde der selvfølgelig også her. Men der stopper den ikke, for selvfølgelig havde byens 23 bedste kogekoner stablet et kagebord op:

IMG_3560.JPG 23 stykker kage senere, blev jeg trillet ind til storbyen (dvs. byen med en station, biograf OG en Kvickly), fik en krammer og sat på et tog. Og det er så her jeg sidder nu og keder mig lidt, imens jeg kigger på vældig flot himmel over Høje Tåstrup St. Hav en god aften!

IMG_3591.JPG

2 meninger om “En 3 km gåtur.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *