Jeg er kommet vældig godt fra start.

Ja jeg er så! Jeg har jo alle de her nytårsforsætter, og allerede nu kan jeg så godt som sætte streg over de tre af dem! Det bliver ingen sag at opretholde den gode linje igennem hele 2015 😀 Jeg har allerede læst flere bøger, lavet ny mad og blevet en rigtig god løber. I hvert fald næsten.

Nytårsforsæt nr. 2: Læs flere bøger.
Jeg sidder jo og hygger mig i s-toget hver morgen og eftermiddag, og jeg plejer at bruge tiden på at læse blogs, tjekke mail osv. osv. Men i dag smed jeg en bog i tasken, og brugte tiden på at læse den i stedet. Det var ikke en hvilken som helst bog, men en bog jeg har vundet. Hurra! Det var intet mindre end ‘Let it snow’ af John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle. Den skulle måske helst være blevet læst i december. Men den fungerer nu altså også vældig godt her i januar – jeg er stadig ikke træt af jul (bare ked af, at der går lang tid før endnu en december), og indtil videre er den første novelle i hvert fald mægtig sjov. Og den er ikke mindre sjov af, at der er en fin, fin signatur på bogens første side. Jeg var så utrolig heldig, at vinde en adventskonkurrence (ja sgu – virkelig fantastisk, når hverken hr. mand eller julemanden kunne finde ud af at komme med adventsgaver!) på Paperback Castles. Og Rikke var så super sød, at skrive en lille hilsen.
IMG_4614.JPG
Ikke engang John Green kunne have gjort det bedre, og gjort mig mere glad! For at det ikke skal være løgn, vandt jeg faktisk alle de her bøger – ren lykke.
IMG_4615.JPG

Nytårsforsæt nr. 3: Lave ny mad.
Allerede på dag 1 (altså i går) gik jeg amok i køkkenet. Desværre helt bogstaveligt. Vi skulle have noget kød – det skulle hr. Thor sørge for. Jeg skulle derfor stå for sovsen, og valget faldt på bearnaise. Min mand er jo professionel bearnaise-laver, så jeg tænkte: “Hvor svært kan det være??!”. Det viste sig, at det kan være utrolig svært, faktisk. Meget kort fortalt, så startede jeg ud med, at lave en eller anden form for sølle omelet af de første æggeblommer. Suk. “Omeletten” endte i skraldespanden. I andet forsøg gik det meget bedre, og jeg fik det endda til at få en hel rigtig konsistens, og følte mig super sej. Indtil jeg smagte på det, og det smagte af absolut ingenting. Så gik jeg i panik, glemte at røre, og vupti, så skilte sovsen helt vildt. Den kunne ikke reddes. Selv hr. mand måtte give op. Så den portion endte i vasken. Det endte med, at vi spiste en mayo-dip, som min mand rørte til os…
MEN historien ender alligevel lykkelig, for det var ikke det eneste jeg prøvede kræfter med. Jeg lavede nemlig også en æggekage, til at have med som lækker madpakke. Og nøj, hvor blev den pæn. Og i dag har jeg spist første stykke af den, og det er formodentlig den bedste ret jeg nogensinde har lavet. Se lige hvor glad jeg ser ud!
IMG_4616.JPG
Okay, måske en smule mistroisk ud: “Er det virkelig mig, der har lavet sådan en gudespise?” Ja, det er det. Bestået! (Det er altså ikke en pizza – det er faktisk en æggekage! Med masser af bacon og skinke, forstås).

Nytårsforsæt nr. 5: Bliv mega stærk og en rigtig god løber.
I dag har jeg sørme også haft min første løbetur. Det er altså stadig en løbetur, selvom det meste af tiden blev brugt på at gå! Jeg har anskaffet mig ’10 20 30 metoden – verdens bedste og nemmeste løbetræning’ af Jens Bangsbo og Thomas P. Gunnarsson, der går ud på at forbedre sit løb (eller bare komme i gang med at løbe) med intervalløb. Men ikke de der sindsyge lange og dødsenskedelige intervaller, man ellers er vant til. I 10 20 30 metoden løber man i let tempo i 30 sekunder, løber i moderat tempo i 20 sekunder og spurter alt hvad lunger/ben/fødder kan trække i 10 sekunder (dog ikke som begynder, der starter du endnu lettere ud, for at undgå skader). Jeg faldt for træningsmetoden fordi 1) Det virker utrolig overskueligt og let. 2) De to forfattere er henholdsvis professor og Ph.D. ved Institut for Idræt og Ernæring, og det er på baggrund af deres undersøgelser, at de har lavet denne træningsmetode. Det synes jeg virker vældig troværdigt.
Så i dag startede jeg på træningen. Jeg har valgt, at starte ud med det aller letteste, selvom jeg faktisk er i helt god kondi. Men jeg har desværre et par knæskaller, der går af led fra tid til anden, eller “sætter sig fast” og “låser”. De gør det som regel ikke når jeg løber, men i stedet gør det hammerondt efter løb. Sådan nogle sørgelige, svage knæ skal trænes op – så det gør jeg.

 

Nåh men ja, det her er jo nærmest den nye og forbedrede Carina – og så endda allerede på dag 2! 😀

 

 

2 meninger om “Jeg er kommet vældig godt fra start.”

    1. Haha, JA, jeg blev også vældig glad for at komme hjem til dem efter juleferien 😀 Og undskyld for mailspam! Jeg kan åbenbart ikke stoppe mig selv, når jeg kommer i gang 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *