Om at bruge penge på offentlig transport, og noget om hr. Mand og Gru.

Hr. mand og jeg er på vej til Jylland. Vi skal nemlig til barnedåb i morgen, hvor vi endda skal stå som faddere! Ja, intet mindre. Men det er vi slet ikke urolige for – også selvom vi jo udemærket ved, at det har en frygtelig stor betydning for barnets og vores liv, når vi påtager os det kæmpe job det er, at opdrage baby i den kristne tro – det har vi nemlig prøvet før! Og det er gået over al forventning. Jeg går også ud fra, at det er pga. vores ihærdighed, at min bror har udvalgt os igen.

Nåh, men vi er altså på vej til Jylland. Nærmere betegnet Skive. Eller, endnu nærmere betegnet en flække ca. 25 km uden for Skive. Vi gik fra lejligheden på Østerbro kl. 0800, og vi regner med at være på landet kl. 1500. Hvis alt går vel. Heldigvis vil mine søde forældre hente os i Skive – ellers ville vi først være fremme kl. 17! Jeg har måske brokket mig før, men gør det gladeligt igen. Jeg kan simpelthen ikke fatte, at det tager så lang tid, at komme rundt i Danmark. Hvis det da så bare var herrebilligt, at køre med det offentlige, så man rigtig kunne gnide sig i hænderne og glæde sig over alle de penge man sparer, ved ikke at have bil. Men når hr. mand og jeg skal af med over 1600kr. t/r alt i alt, for en lille weekend i det jydske OG bruge 14 timer på transport, så bliver det altså en smuuuule svært at smile hele vejen til Jylland. Især fordi jeg lige har siddet og kigget efter flybilletter til en forlænget fødselsdagsweekend. Det er muligt at komme til Helsinki for de samme penge og endda på kortere tid. Eller hvad med en tur til Dublin for den halve pris og halve tid? Grundet indtaget af øl, vil det selvfølgelig blive en alt for dyr tur, men hvis man er afholden er det sgu da en glimrende ide!

Denne gang har vi dog prøvet noget andet end DSB/Arriva. Nemlig Abildskou busser. Hvis man er 188 cm høj eller derover, er det altså lidt knebent med benpladsen. Men man kan være heldig at få midterpladsen på det aller bagerste sæde – så har man nemlig sådan ca. 15 meter benplads. Ikke dårligt. Eller man kan være heldig, at der ikke er fyldt op, og få en dobbeltplads helt for sig selv. Men jeg har ikke været heldig i dag. Så jeg er endt med moste ben og minus 5 cm benplads.

IMG_4751.JPG Men det er faktisk ok, for der er stop på færgen fra Sjællands Odde til Århus. Hvilket betyder benstræk og Tican-pølser. Indtil videre er jeg positiv, i forhold til en togtur, der endda ikke længere indvolverer en salgsvogn (WTF??). I starten af marts skal jeg igen til Jylland, og har denne gang købt skide billig flybillet. Dét glæder jeg mig til at prøve!

Nåh, men ikke mere brok for i dag. På falderebet vil jeg gerne fortælle om en opdagelse jeg havde for morgenen af, og som var ved at tage livet af mig, fordi det er så sjovt. Jeg er gift med en mand, der har en slående lighed med Gru fra ‘Despicable Me’:

IMG_4755.JPG

IMG_4753.JPG
Hahaha. Det er jo helt genialt! Og sikke en heldig dame jeg er 😀

Hav en skøn weekend alle sammen!

3 meninger om “Om at bruge penge på offentlig transport, og noget om hr. Mand og Gru.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *