Sightseeing i Svanninge Bakker.

1
Hr. mand og jeg var i Svanninge og besøge hans farmor. Og efter vi havde indtaget to hele kager hver, drukket 3 liter meget stærk farmor-kaffe og fået serveret frokost, så tog vi os lige en lille gåtur i Svanninge Bakker. Det var hårdt. Lidt ligesom at tage en løbetur, efter at have røget en pakke cigaretter (FYI, jeg har været ikke-ryger i snart et år, mere eller mindre) – her var det bare mængden af mad i maven, der gjorde det umuligt at trække vejret. Så vi var lidt forpustede. Men det var smukt og hyggeligt.
2

Udover smuk natur, så var der også en mere eller mindre velbesøgt turistattraktion! Nemlig en kulisse fra tv-serien “1864”.
3
4
^ Jeg var meget begejstret for den utrolige kulisse. Det lignede jo slet ikke en kulisse, men et rigtigt hus (med en manglende væg, that is). Interessant.
5 ^ Som enhver tursitmagnet med respekt for sig selv, var der selvfølgelig også en udførlig forklaring. Og endda krydret med billeder fra tv-serien. Derudover kunne Farmor komme med en ekstra detalje: i serien bliver der indtaget en prossekage (=havregrødskage) i lige netop dette hus (jeg har desværre ikke selv set scenen, men jeg er sikker på, at Farmor har sine fakta i orden). Og den prossekage var ikke en hvilken som helst prossekage. Men faktisk en prossekage, som en af Farmors 90årige veninder havde bagt efter en opskrift, der havde været i hendes familie i noget der svarer til 1000 år. Så altså, en helt original opskrift, som var den lavet i 1864!

Nåh, men vi gik videre, damdadamdadei, vi runder et hjørne og bam, så står der 50 kæmpe tyre og glor på os. Eller, de er umiddelbart ikke så interesserede i os, men de står i hvert fald ikke mere end 50 meter fra os. Kan I huske programmet “Bubber og BS på afveje”? Hvor de to er i Afrika, og Bubber er lidt en kylling, men klarer sig alligevel, og BS er den alvidende elitesoldat, der ikke er bange for noget? I programmet skal Bubber have taget billeder med en masse store dyr, f.eks. elefant, næsehorn og flodhest. Han er selvfølgelig aldrig særlig glad for det, faktisk ret så bange, og han ser derfor altid noget betuttet eller skrækslagen ud på billederne. Det var et usandsynlig sjovt program. Men lige dér følte jeg, at det ikke var Bubber og BS på afveje, men Carina og Thor på afveje. For de her kæmpe køer, går altså helt frit rundt! Og de er bestemt ikke sådan nogle små, spinkle malkekøer, nej nej, men sådan nogle kæmpe, fluffy tyre med horn (mener i hvert fald bestemt, at de havde horn). Og jeg tænkte på stakkels Bubber, da han skulle have taget et billede med Afrikas farligste dyr, flodhesten, og han virkelig var bange, og BS kommer med følgende støttende ord: “Bubber, sådan en flodhest vejer 2 tons. Når den kommer klippende med 70 km/t, så er der bare ikke noget, der stopper den.” (citat direkte fra hukommelsen). I dette øjeblik var jeg Bubber, og min usympatiske mand var BS, for han insisterede på, at vi skulle have billeder.
6
^ Skræk! Og det er den store bautasten i baggrunden, der er en kæmpe tyr!
7^ Shit!
9^ Hr. mand satte sit liv på spil, for at komme tæt nok på en af de små kalve, så han kunne dokumentere deres fluffy-nes.
8
^ Da hr. mand ikke var død af stuntet ovenover, turde jeg godt stille mig helt tæt på – præcis ligesom Bubber og den dødfarlige flodhest. Efter billedet var taget, spurtede jeg mod hegnet med elefant-strøm i, og var reddet.

Det var ikke mit mest stolte øjeblik, må jeg indrømme. Men jeg overlevede, lavede en sejrsdans, og gik tilbage til Farmor og trøstespiste lidt mere kage.
10

En mening om “Sightseeing i Svanninge Bakker.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *