Sjapvejr

Suk, jeg havde helt glemt hvor ualmindelig kedeligt vejret kan være på Grønland.

Floder i sneen

Det første snefnug faldt i starten af oktober, og det er omkring 7 måneder siden vi sidst så asfalten og jorden. Indtil nu har det været dækket af et dejligt, tykt lag sne. Men nu har der været plusgrader et par dage, og så går det ellers hurtigt ned ad bakke. Sne er jo sjovt, og meget sne er meget sjovt! Lige indtil det begynder at tø…

Sjapvejr

Smeltende kæmpesnedrive

Sjap

Nu er hele Nuuk pludselig flydt med sjappet is og vandpytter på størrelse med søer overalt. Det sørgelige sne, der er tilbage, er splattet helt sammen. Det er brunt og sort af skidt og snavs, og generelt bare i en sørgelig forfatning. Det er omtrent det mest depressive vejr, der findes.

Vandpyt på størrelse med en sø

Forhåbentlig går snesmeltningen hurtigt, uden alt for mange dage og nætter med minusgrader igen. For ellers betyder det, at Nuuk bliver lavet om til en gigadonisk skøjtebane. Hvilket er alt for upraktisk for sådan én som mig, der ikke det mindste balance i kroppen. Det er uforholdsmæssigt ydmygende at gå rundt på Bambi-ben, når man bor med ca. 10.000 grønlændere, der alle åbenbart er født med overmenneskelig balance.

2 meninger om “Sjapvejr”

  1. Sjap er nok det værste vejr, der overhovedet findes. Jeg er generelt ikke begejstret for snevejr (I’m sorry), med mindre man da sidder foran pejsen i en norsk skovhytte og kan kigge ud på det – her i København er det jo kun flot i ti minutter, før scenariet fra dine billeder udspiller sig. Jeg håber for dig, at det snart er væk (og at det ikke sner mere her heller – vi er i slutningen af april, for helvede!)

    1. Kan du ikke lide sne??!! Sikke et chok 😀 Men måske skyldes det rigtig nok, at storby-sne bare aldrig er særlig sjovt. Sort (eller gult) sne er jo hamrende deprimerende – næsten på højde med sjapvejr 🙁 Jeg har en gaaaammel, grønlandsk kollega, og han sagde i sidste uge, at vi skal regne med at der ligger sne helt til starten af juli. JULI (!!!!).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *