Spritnye og gamlenye bøger på hylden.

Altså, det er alle sammen ny bøger på min hylde – men nogen af dem er nogle gamle sager fra antikvariat. Så altså gamlenye. Og alle sammen flankeret af mr. T-Rex 😀

IMG_4705.JPG

IMG_4706.JPG
Lad mig starte fra en ende af:

‘Mord i gaslys’ af Tage La Cour. En oldtudsegammel bog med illustrationer lavet af træsnit, som er meget 80’er-agtig og fine, og bogen indeholder ikke mindst historier af Dickens, Stevenson, Maupassant, Tjekhov og andre. Jeg fik den i julegave af hr. mands meget søde farmor (sammen med mange andre ting – f.eks. et hjemmestrikket alpaca-halstørklæde, jeg selvfølgelig havde på, da vi var nede og besøge hende. Der findes næsten ikke noget bedre end hjemmestrik! Og slet ikke i alpaka uld). Jeg har aldrig hørt om bogen før – måske fordi det er lidt et arkæolog-fund, for at være helt ærlig. Den er udgivet af Forlaget Bogvennerne, hvis det siger nogen noget… Nu lyder jeg måske helt uentusiastisk, men jeg ser da mere eller mindre frem til at få den læst, inden jeg skal på besøg i Svanninge igen.

‘Himlens Fange’ af Carlos Ruiz Zafón. Som alle nok ved, er det jo efterfølgeren til ‘Vindens Skygge’ og ‘Englenes Spil’. Og nu skriver jeg jo “som alle nok ved”, for jeg tror, at jeg var den sidste, der fandt ud af, at der faktisk er en tredje i serien! Jamen hallå, jeg læste de to første bøger for flere år siden, og elskede dem usandsynligt højt. Men det er først for en lille uge siden, at jeg ved et rent tilfælde, fandt ud af, at denne bog eksisterer. Shit, jeg glæder mig til at læse den!

‘Kvinden Flytter Ind’ af Erlend Loe. Jeg er simpelthen så glad for den kære Erlend – jeg synes han er utrolig sjov, på den der total underlige og sorte måde. Jeg grinte mig i hvert fald igennem ‘Doppler’, ‘Naiv.Super’ og ‘Fvonk’. Så jeg har store forventninger til denne lille bog, der handler om kvinden Marianne, der helt uden varsel flytter ind hos hovedpersonen – og pludselig flytter ud igen. Den tegner godt!

‘Kort og Godt om Amsterdam’. Svigermor har inviteret os en tur til Amsterdam. Vi takkede ja tak! Og oveni det, har hun givet denne bog, som vi skal krydse af i, så vi bliver klar og parate til at indtage kanalbyen som turister. Hell yeah!

‘Stardust’ af Neil Gaiman. Åh, jeg er så lykkelig! Jeg havde den aller øverst på min ønskeliste til jul, men fik den ikke af hverken familie eller venner i gave. I stedet købte jeg den til mig selv fra mig selv. Og lykken er gjort. Jeg er meget stor fan af filmen, og der er ikke mange film jeg har set oftere end den (kun måske ‘Love Actually’ og ‘Kejserens Nye Flip’), så jeg har haft umådelige store forventninger til bogen. Især også efter Gittes fantastiske anmeldelse. Der er dog et skår i glæden: jeg er i øjeblikket på kursus i den anden ende af landet, og har fandme glemt at pakke bogen ned i tasken. Argh! Jeg nåede lige at læse de første sider, syntes allerede der, at den var helt fortryllende, og så glemte jeg at smide den i tasken. Suk.

‘Godhavn’ af Iben Mondrup. Den handler om en familie, der er flyttet til Godhavn i Grønland… Endnu en gave fra Svigermonster. Og jeg må desværre indrømme, at jeg nok skal tvinge mig selv til at læse den. Det er der to grunde til: 1) Min svigermor har endnu aldrig anbefalet mig en bog, som jeg synes om (hvis vi lige ser væk fra Amsterdam-bogen). Den aller første hun lånte mig, og roste i skyhøje vendinger var ‘En Nonnes Kærlighed’ (!!). Der er ikke så meget, at sige til den, andet end: den var ikke lige mig! Den sidste hun lånte mig, var ‘Brun Mands Byrde’, som overraskende har fået mange rigtig gode anmeldelser fra andre end Svigermor. Det er da også et meget spændende emne den tager op, men jeg kan ovehovedet ikke læse en hel bog, der ikke indeholder punktummer. Jeg får fnidder! Så altså, jeg har ikke særlig høje forventninger til hendes smag. 2) Da jeg googlede bogen, kom denne overskrift op:

IMG_4709.JPG …nej Svigermor, bare nej!

‘The House at Pooh Corner’ af A. A. Milne. Yaaaay, min mand er den bedste. Det er nemlig en del af julegaven fra ham. Den fineste, gamle og gulnede bog. Det er den anden bog i serien om den plyssede bjørn, hvor Tigerdyret bliver introduceret. Jeg er meget glad.

‘Peter Plys’ af A. A. Milne. Hurra, også en gave fra hr. mand. Jamen, det er jo smukt!

‘Derfor Hopper Jeg’ af Naoki Higashida. Det er den kun 13 årige Naoki, der har skrevet en bog om det at være autist. Med en masse spørgsmål og svar. Jeg glæder mig meget til at læse den. Jeg synes det er utrolig flot, at en så ung person, kan skrive en bog – og så endda om noget så personligt som at være autist. Det er sgu godt gået (går jeg ud fra).

IMG_4707.JPG
Det var det. Og jeg er overbevist om, at jeg får dem læst i 2015 – i øjeblikket er jeg jo overnaturlige godt til at overholde mine nytårsforsætter 😀 Det er i hvert fald min plan at få læst en hel del, og gerne en masse af dem, der står ulæste på reolen.

Jeg skal snart hjem fra kursus. Eller, ifølge planen har vi fri kl. 16… Og derefter er der en lille tur til Sjælland. Hurra for det. Jeg krydser fingre for, at Storebæltsbroen er åben.
Hav en skøn weekend! 🙂

2 meninger om “Spritnye og gamlenye bøger på hylden.”

    1. Jeg er personligt meget vild med mr. T-Rex, haha 😀
      Men åh ja, Stardust! Absolut en af mine yndlingsfilm – og meget snart også -bøger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *