Til mig selv fra mig selv: souvenirs fra Amsterdam #1

Der er ingenting som at shoppe på ferie. Det er ligesom om at alt er billigere, bedre og sjovere. Det er dog ikke altid at den følelse holder stik, når man kommer hjem. Det betyder, at jeg et par gange eller ti er kommet hjem med noget ret så tåbeligt. For eksempel en kjole med flæser i skrigende gule og grønne farver fra Spanien. Den var sådan lidt flamenco-agtig. Men det fungerer ikke helt så godt i Danmark som i Spanien. Egentlig er jeg i tvivl om den overhovedet fungerede i Spanien. Eller de håndlavede sandaler fra Marokko, der er lavet i noget hø-agtigt materiale og som er yderst ubehagelige at have på. Men meget autentiske. Og sådan er der så meget. Men denne gang tror jeg faktisk, at jeg har gjort det meget godt. Måske fordi jeg har holdt mig mest til at shoppe bøger og skeletter, og ikke så mange beklædningsgenstande.

Oooog her er fangsten så:
DSC_0302-3

Hr. mand og jeg har noget med kopper. Nogen samler på magneter eller Royal Copenhagen eller bestik. Vi samler på kopper. Ikke nødvendigvis flotte (faktisk langt fra), men mest sjove og grimme, og aller helst købt i de lande vi besøger. Vi er langt fra så organiserede, at vi faktisk får købt en kop i hvert land. Men vi prøver. Denne gang har vi anskaffet os hele to kopper. Den ene fra en eller anden underlig butik, der var en klon mellem en kolonialhandel og en Matas, og den anden fra Vincent van Gogh-museet.
DSC_0001-1
DSC_0005-1
DSC_0010-1
Ko-koppen er vældig grim og hyggelig. Det var derfor jeg faldt for den. En yderst værdsat souvenir, hvis I spørger mig. Og som jeg bestemt synes I skulle billedspammes med.
DSC_0019-2
DSC_0026-1
Vincent Van Gogh-koppen var et decideret fund! For det første var der 50% rabat på den – hvilke altid varmer et jydehjerte. Derudover har den påmalet mit yndlings van Gogh-motiv: ‘Head of a skeleton with a burning cigarette’. Jeg vil da godt indrømme, at jeg faktisk ikke vidste, at der fandtes sådan et maleri – for at være helt ærlig, er jeg muligvis ikke så finkulturel. Eller bare kulturel. Det er min mand derimod, og det var derfor vi overhovedet havnede på museet. Men jeg gik altså der på museet og gloede på solsikker og mere eller mindre vellykkede portrætter, og synes måske at det hele var lidt kedeligt og opreklameret. Indtil jeg fandt dette maleri. Jeg tror faktisk, at jeg blev lidt lykkeligere lige dér. Så sådan en kop skulle selvfølgelig også med hjem.
IMG_5368-1
^ Maleriet i levende live. Faktisk fandt jeg senere ud af, at det er absolut forbudt at tage billeder – jeg vidste godt, at man ikke måtte tage billeder med blitz, men troede det var ok uden. Det var dog indtil jeg så hvordan hr. mand var ved at blive smidt ud af en hidsig vagt, fordi jeg tvang ham (altså hr. mand – ikke vagten) til at tage et billede af mig foran et eller andet billede (det var vigtigt at fotodokumentere at jeg var på kunstmuseum). Jeg lod selvfølgelig som om jeg ikke kendte hr. mand, og sendte halvforargede og forstående blikke til vagten. Så han log mig gå med det samme. Og heldigvis også hr. mand lidt senere.

DSC_0414-1
DSC_0420-1
Tilbage til mine fantastiske indkøb: nu da jeg var i gang med at købe van Gogh-souvenirs faldt jeg også for dette penalhus, kan man vel kalde det. Ikke fordi jeg tegner sådan generelt. Faktisk slet ikke. Men det kan jeg da komme til. Når vi flytter til Grønland, og bliver sneet inde i en eller anden vild snestorm, så kan jeg da sidde foran radiatoren iført hjemmestrikkede sokker og tegne et par tegninger af sæler, eller sådan noget. Det er min plan på nuværende tidspunkt.

Fortsættelse følger i morgen *cliffhanger*. Jamen altså, indlæget endte med at være så hulens langt, at jeg ikke engang selv orkede at læse det igennem.

Kan I have en skøn mandag aften!

11 meninger om “Til mig selv fra mig selv: souvenirs fra Amsterdam #1”

 1. Åh, dumme mig. Jeg har stalket dig i et godt stykke tid, så jeg viste udemærket at din mor er død. Det må du undskylde. Men jeg er bestemt glad for at høre, at kanderne bliver brugt! Det gør det så meget sjovere 🙂

   1. Det kunne jeg næsten regne ud! Og det gør altså ingenting – det er da ikke altid man lige kan holde styr på alle bloggeres familierelationer. 🙂

  1. Din kæreste har selvfølgelig ret i, at en koppesamling fylder mere end f.eks. en frimærkesamling 😀 Men man bliver så utrolig glad når man drikke kaffe af en kop med minder. Kaffe/the/osv er bare sjovere med gode minder! Så jeg er helt med på din side mht. koppesamlinger 🙂

 2. Nu må jeg altså lige kommentere. Amsterdam og Barcelona er også mine to yndlingsbyer! Og jeg er vild med krusene. Herhjemme samler vi på magneter.

  1. Magneter er også en god klassiker. Vi fik egentlig også startet i sin tid, men af en eller anden grund glemte vi det… kaffekopper husker vi af en eller anden grund meget bedre.
   Amsterdam og Barcelona FTW! 😀

   1. Min mor samlede faktisk på kander fra ferier, og de hænger alle sammen fra loftsbjælkerne i vores spisestue. Lidt mere omfattende end magneter, men lidt lettere for hende, eftersom mine forældre oftest kørte på ferie i bil. 🙂 (Og nu spammer jeg. Undskyld.)

    1. Spam alt det du vil! I LOVE IT 😀
     Kander? Det er sgu ret gennemført og lidt vildt, det lyder som et ret fantastisk syn! Men bruger hun nogensinde nogen af den, eller er det kun til pynt? Kopperne kunne vel egentlig også blive brugt som pynt – men jeg synes det er så hyggeligt, at drikke af koppe med minder 🙂

   2. Nu fucker jeg sikkert op i rækkefølgen af kommentarer, men jeg kunne ikke svare på den sidste. Min mor døde desværre for to et halvt år siden, men hun brugte heldigvis kanderne flittigt – efter et par uger i brug kom en ny i rotation. Min far bruger dem også stadig. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *