Til mig selv fra mig selv: souvenirs fra Amsterdam #2

Første del kan læses lige her.

Nu til det sjove – for så blev der shoppet lidt bøger!
DSC_0300-1

Den første dag faldt jeg over Waterstone’s, som ligger på Kalverstraat (som er lidt a’la Strøget bare sejere). Jeg vidste ikke hvad Waterstone’s var, før jeg trådte ind. Men ååååh hvor blev jeg lykkelig. 3 etager fyldt med bøger – alle på engelsk. Desværre for mig, går min svigerfamilie ikke ligeså meget over gevind over bøger som jeg gør. Så da de havde været oppe og spurgt om jeg ikke snart var færdig for tredje gang, var jeg nødt til at stoppe mit lille eventyr, og gå til kassen. Men det var også ok, for jeg havde fundet disse to beauties:
DSC_0318-1
^ ‘The ocean at the end of the lane’ af Neil Gaiman.
DSC_0004-1
DSC_0317-1
^ Og endnu en Neil Gaiman: ‘Sandman’.
Efter at have læst og genlæst og genset ‘Stardust’ en million milliard gange tænkte jeg, at det måske var på tide, at læse noget nyt af ham. Men da jeg stod der i Waterstone’s kunne jeg overhovedet ikke tage en beslutning, og derfor måtte både en bog og en graphic novel med hjem. Jeg er helt overbevist om, at det var en klog beslutning!

Den sidste dag gik vi og slentrede lidt og kiggede på nuttede bygninger, og var egentlig i gang med at beslutte os for et sted at spise aftensmad, da jeg faldt over himlen. I form af The American Book Center, der ligger på Spuit, kun 100 meter væk fra Waterstone’s. Hvis man kommer på de kanter, og kun kan nå én bogbutik, så tag American Book Center! Det er faktisk den mest fantastiske bogbutik jeg nogensinde har været i. Jamen, det tror jeg virkelig. Og det mest ærgerlige er, at jeg kun havde 20 minutter inden de lukkede. I kan tro jeg fik fart på!
IMG_5378-1
^ Et lille udvalg af deres graphic novels. Åh, jeg havde bare slet, slet ikke nok tid.

Da der var gået de første 15 minutter var jeg endnu ikke nået længere end til første etage – og der var altså tre etager. Så jeg styrtede op ad trappen, fandt hylden med graphic novels, bladrede 30 igennem på 2 minutter, og tog den første og den sjoveste og pæneste jeg fandt:
DSC_0006-1
DSC_0308-1
^ ‘In God we trust’ af Winshluss – som åbenbart er en fransk tegner ved navn Vincent Paronnaud (tak for hjælpen, Wiki). Jeg aner ikke hvem manden er, jeg har umiddelbart aldrig læst noget af ham før, men det er nogle sjove tegninger, og hvad jeg indtil videre har set, nogle ret så gode jokes. Så jeg er umiddelbart fan. Og nåh ja, det er da en vældig fin indbinding, må man sige.

Da der blev kaldt over højtalerne, at nu skulle man altså se at få lettet røven og få betalt, så personalet kunne få lukket biksen, gik jeg lidt i panik. Jeg synes ligesom bare, at jeg manglede en bog til. Men jeg kunne overhovedet ikke tage nogen beslutning. Men så faldt jeg over det her stativ:
IMG_5377-1
Det var jo intet mindre end genialt! For det første, fordi det da bare er alt for mange herrens år siden jeg sidst har været på blind date. Og for det andet, fordi jeg så undgik at tage en rigtig beslutning. Jeg gik efter den billigste:
DSC_0332-1
“Noget med en etøjet abe og Science-Fiction. Jamen, det kan da sikkert ikke gå helt galt” tænkte jeg. Jeg løb ned ad trappen, betalte for mine fund, og nåede lige at komme ud ad døren inden de andre sløvpadder blev smidt ud. Jeg var tilfreds!

Nu er vi kommet hjem fra Amsterdam, og jeg åbnede med julelys i øjnene min blind date… Hvis det havde været en date, var jeg skredet efter den første tår kaffe. Jeg har lidt samme følelse, som hvis jeg havde forventet at skulle på date med Chris Hemsworth, men er endt med at være på date med Gregory Goyle fra Harry Potter. For det her er hvad jeg har fået:
DSC_0003-1
^ ‘Ack-Ack Macaque’ af Gareth L. Powell.
Muligvis burde stikordet: “One-eyed, cigar-chomping monkey” have været mit clue, men som sagt gik jeg lidt i panik. Det her er bagsideteksten:

In 1944, as waves of German ninjas (tyske ninjaer??! Seriøst??!) parachute into Kent, Britain’s best hopes for victory lie with a Spitfire pilot codenamed ‘Ack-Ack Macaque’. The trouble is, Ack-Ack Macaque is a cynical, one-eyed, cigar-chomping monkey (umiddelbart ikke det eneste problem, som jeg ser det – de der tyske ninjaer må da også være ret problematiske), and he’s starting to doubt everything, including his own existence (det gør jeg sgu også).

A century later, in a world where France and Great Britain merged in the late 1950s and nuclear-powered Zeppelins circle the globe, ex-journalist Victoria Valois finds herself drawn into a deadly game of cat and mouse with the man who butchered her husband and stole her electronic soul (ja, der står faktisk hendes elektroniske sjæl. Det er ikke noget jeg finder på). In Paris, after taking part in an illegal break-in at a research laboratory, the heir to the british throne goes on the run. and all the while, the doomsday clock ticks toward Armageddon…

Muligvis ikke lige den bog, der ligger øverst i min læsestak..

Nu er jeg så nået til vejs ende – eller, faktisk har jeg glemt et par småting, som f.eks. verdens grimmeste postkort, som jeg har glemt at sende til en veninde, og Estée Lauder Revitalizing Supreme CC, som er den mest fantastiske CC cream man kan få for penge. Men jeg orker ikke at finde det frem og tage billeder, og mest af alt, så er det her indlæg vidst også ved at være rigeligt langt.

Jeg skal i gang med at pakke ned i flyttekasser. Kan I have en dejlig aften 🙂

8 meninger om “Til mig selv fra mig selv: souvenirs fra Amsterdam #2”

 1. Åh Neil Gaiman! ‘The Ocean at the End of the Lane’ er en af mine absolutte yndlingsbøger, og jeg har lige hygget mig med ‘Sandman’. Den er ret sjov!

  Og desuden morer jeg mig lidt over din blinde date med en bog ;D Det var dog den skøreste overraskelse :’p

  1. Jeg er godt nok ved at have tårnhøje forventninger til den! Men tror bestemt den kan leve op til det 🙂 Og jeg har selvfølgelig også luret på din Sandman-samling – virkelig imponerende! 🙂

   Åh ja haha, min elendige blind date. Sikke en fjollet bog! Den virker så… tåbelig! 😀 Men jeg bliver selvfølgelig nødt til at læse den.

  1. OMG OMG! Kan du også lide kaffe med fløde? Helst half’n’half? For så ER vi faktisk en og samme person, der på et eller andet tidspunkt er spaltet i to. Hvor høj er du? For der er en chance for, at jeg så har stjålet lidt af dine bene og ikke delt lige over, haha 😀 😀

   1. Der er nu noget der tyder på, at vi IKKE er tvillinger adskilt ved fødslen – jeg drikker nemlig slet ikke kaffe. Jeg er desuden også 170 cm høj, så jo heller ikke så lav, at du kan være rendt med meget af mine ben. Men du har i hvert fald god smag i byer og bøger! 😀

    1. Åh nej, ingen kaffe? Du har ret, så er vi umuligt tvillinger! Men jeg kan med ærlighed sige, at du bestemt også har en god smag i byer og bøger, haha 😀

 2. Ååh, Neil Gaiman! Jeg håber virkelig at du kan lide ‘The Ocean at the End of the Lane’ – det er sådan en gennemført og fantastisk bog! 🙂

  Føj, jeg griner over din Blind Date! 😀 Det er altså noget af det sjoveste! :’)

  1. Jeg har lige genlæst din anmeldelse af ‘The ocean at the end of the lane’, og altså, jeg glæder mig virkelig til at læse den! Jeg tror helt sikkert, at jeg vil synes lige så godt om den som dig 😀 Så jeg har høje forventninger!

   Jeg kan heldigvis også kun grine af min sørgelige blind date, haha 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *